Dzisiaj dwie Ruskie odpadły i to jest dobra wiadomość! Między innymi z tego powodu się upiłem.
Podobało mi się rozwiązanie po meczu Svitolina z Kasatkiną. Rosjanka czekała co zrobi Ukrainka. Ukrainka zdecydowanie ruszyła do ławki dając jasny sygnał, że ręki nie poda. Rosjanka pokazał jej kciuk do góry na co Ukrainka zrewanżowała się tym samym.
W sumie to zaprzeczasz sam sobie. Najpierw krytykujesz Ukrainkę bo nie podała dzisiaj ręki, żeby zaraz mówić o poprawnym jej zachowaniu z tym kciukiem do Kasatkiny. Ja myślę, że to Sabalenka jest tutaj kluczową postacią i to z nią nie chciała mieć nic wspólnego, mając na względzie jej wcześniejsze, prowokacyjne zachowania. Na konferencji prasowej Białorusinka coś tam wymamrała pozytywnego o Svitolinie ale czuć było całkiem mocno, że te słowa nie były szczere.Vivid pisze: ↑6 cze 2023, 15:54Wiesz co, też bym Svitolinę wygwizdał. Rozumiem sytuację i emocje. Zdecydowanie nie widzę nic złego w tym, że nie poda ręki. Ale w takim razie można, a raczej według mnie trzeba, przynajmniej wypada, to rozwiązać w jakiś bardziej elegancki, a więc adekwatny do wizerunku tenisa jako dyscypliny, sposób.
Samo zejście z kortu to niepotrzebna demonstracja. Kort nie jest na to miejscem.
Dla mnie zachowanie właśnie Kasatkiny było OK. Nie strzeliła focha, pokazał kciuk do góry, dostała w zamian to samo.
Wiedziałem, że tak się będzie mieszało - mam to samo- Alcaraz-Alcazar.
Trochę nawet Tsitsipas jest zaskoczony po dwóch setach już, ale Hiszpan nadal robi co chce.
Nie zrozumiałeś mnie. Tak, mówię że nie widzę problemu w tym, że Ukrainka nie podaje ręki Rosjankom czy Białorusinkom. Ale zamiast tego powinna wykonać inny gest (podnieść kciuk, rakietę). Bez tego to pusta demonstracja, kort to nie miejsce.Derler pisze: ↑6 cze 2023, 19:36 W sumie to zaprzeczasz sam sobie. Najpierw krytykujesz Ukrainkę bo nie podała dzisiaj ręki, żeby zaraz mówić o poprawnym jej zachowaniu z tym kciukiem do Kasatkiny. Ja myślę, że to Sabalenka jest tutaj kluczową postacią i to z nią nie chciała mieć nic wspólnego, mając na względzie jej wcześniejsze, prowokacyjne zachowania. Na konferencji prasowej Białorusinka coś tam wymamrała pozytywnego o Svitolinie ale czuć było całkiem mocno, że te słowa nie były szczere.![]()