Roland Garros 2019! TYPOWANIE:
Jesteśmy już po ćwierćfinałach. W męskim tenisie mamy sytuację ciekawą - zawodnicy najwyżej rozstawieni zameldowali się w półfinałach - N. Djokovic, R. Nadal, R. Federer oraz D. Thiem - dawno takiej sytuacji nie mieliśmy. U kobiet odpadła S. Halep, która poległa 17-letniej Amerykance- A. Anisimovej. Grono półfinalistek zostało uzupełnione przez A. Barty, J. Kontę oraz M. Vondursuvą.
MEN:
1. TrainTerr 156 pkt, 66,13% trafności
2. Pacio 153 pkt, 68,55% trafności
3. ayshe 137 pkt, 64,52% trafności
4. Izzi 130 pkt, 60,48% trafności
Szansę na wytypowanie zwycięzcy straciłem tylko ja, ponieważ J.M Del Potro odpadł z turnieju. Reszta forumowiczów postawiła na R. Nadal'a lub N. Djokovic'a, więc gra jeszcze trwa
WOMEN:
1. Pacio 115 pkt, 60,83% trafności
2. Izzi 94 pkt, 54,17% trafności
3. TrainTerr 91 pkt, 51,67% trafności
Niestety w kobiecej drabince nic się już nie zmieni. Półfinały zaskoczyły nie tylko forumowiczów, ale i bukmacherów. Nikt z Nas nie wytypował nawet jednej półfinalistki.
Chciałbym przedstawić również bardzo ciekawą statystykę - łączny wiek półfinalistów to
127 lat, półfinalistek - 87, czyli o 40 lat mniej. Średnia wieku mężczyzn to
32 lata, kobiet - 22 lata. Fakt, że u mężczyzn R. Federer trochę zawyża średnią, a u kobiet A. Anisimova zaniża - ale niezaprzeczalnie widać gołym okiem, że "stara gwardia" w męskim tenisie nie dopuszcza nikogo do rywalizacji
Jak myślicie - młodą Amerykankę stać na finał wielkoszlemowy ?
Czy D. Thiem awansuje do upragnionego finału Roland Garros, mimo, iż N. Djokovic gra jak maszyna ?
Czy R. Federer urwie seta R. Nadal'owi ?
Mam nadzieję, że nie tylko seta