Babolat French Open
Re: Babolat French Open
Proponuję wydzielić ostatnie posty do osobnego tematu, np. "ilość piłek w trakcie meczu"... bo trochę mocno nie na temat, chociaż fajnie się czyta 

- radical.pl
- Orator
- Kontakt:
Zdążyłem konkretnie przetestować Babolaty, od których zakupu rozpoczął się ten temat, bardzo przyjemne piłki. Niezbyt twarde, sprężyste. Waga OK, nie ma się wrażenia grania kartoflem. Na trzy gry starczają, także normę trzymają bardzo dobrze. Są naprawdę żywe i powoli tracą swoją dynamikę. Z mojej strony polecam.
W warszawskim Decathlonie Reduta piłki są dostępne za 39,99/dwupak. Po otwarciu na wietrzenie pierwszej puszki wrażenia pozytywne. Nie przypominają Tretornowych kamieni czy piłeczek kauczukowych ale bliżej im do klasycznych Dunlopów Pro Tour. Jutro pierwsze testy w terenie.
Powered by

Pro Staff RF97 Autograph

Pro Staff RF97 Autograph
Oj ESP a Ty ciągle z tymi Dunlop Pro Tour... To jest gorsze od jakichkolwiek Tretornów.
Podstawowe pytanie brzmi... czy warto oszczędzać 2.50 na puszce i kupować je zamiast TF Club 

Pierwsza gra za mną. Piłki średnie.
Ciut twarde i nieźle się przytarły po 1,5 godzinie gry. Fakt, że nie graliśmy lekko, kort był suchy a do tego to ŁKS, jak pisałem kort pokryty dość wolną i ostrą mączką, piłki tam się drą bardziej.
Poza tym odskok jest bardzo dobry więc dynamika OK, tu nie mam uwag.
Jutro udało nam się wcisnąć mimo turnieju na MKT, jak pogoda pozwoli zobaczymy dalej.
Ciut twarde i nieźle się przytarły po 1,5 godzinie gry. Fakt, że nie graliśmy lekko, kort był suchy a do tego to ŁKS, jak pisałem kort pokryty dość wolną i ostrą mączką, piłki tam się drą bardziej.
Jutro udało nam się wcisnąć mimo turnieju na MKT, jak pogoda pozwoli zobaczymy dalej.
Uśmiechaj się, to nieźle wkurza ludzi 
Lepiej na korcie mądrze stać niż po nim głupio biegać
Skuteczność tenisa zależy od tego jak szybko i jak mocno zrobisz przeciwnika w ch..ja

Skuteczność tenisa zależy od tego jak szybko i jak mocno zrobisz przeciwnika w ch..ja

- radical.pl
- Orator
- Kontakt:
Od pewnego poziomu w górę z piłkami jak z kobietami kwestia gustu dla mnie jedyny minus to trwałość filcu poza tym o.k.
Graliście wersją "Clay" czy "All court"? Poza tym, co to za turniej jest jutro na MKT?Vivid pisze:Pierwsza gra za mną. Piłki średnie.
- radical.pl
- Orator
- Kontakt:
Ja grałem all court.
Tennis Europe &14 (Łódź Cup). Trwa od poniedziałkuMechanik pisze:Graliście wersją "Clay" czy "All court"? Poza tym, co to za turniej jest jutro na MKT?

Każdy ma prawo do wolnej, nieskrepowanej wypowiedzi, a granice dobrego smaku - zakładamy, że - każdy potrafi sobie postawić sam. Spór jest naturalną esencją forum internetowego, a różnice poglądów jego paliwem. Ważne jest jednak, aby nadmiar paliwa nie zdusił dyskusji. - YtB
Od środy na MKT trwa międzynarodowy turniej juniorów do lat 14. Kończy się jakoś w niedzielę.
Gramy "All Court".

- WarriorsOfAden
- Weteran
Już się bałem, że wy tak na poważnie.Vivid pisze:Gramy "All Court".

Zagrajcie wersją w metalowej puszce (Clay chyba?). Jak na razie dla mnie jest to najlepsza piłka jaką grałem. Wygrywa z Head Pro, Fortami, Smashami, FO, USO, Serie + Control, Babolatami Team. Jedyny minus, zdawało mi się, że jest tak trochę lekka i przez to podatna na wiatr.

NTRP 3.0
"Whatever doesn't kill you, simply makes you stranger"
"Szaleństwo i długie piesze spacery to okno z najrozleglejszym widokiem na ludzką naturę"
Też mnie dopadł dysonans pozakupowy jak zauważyłem napis All Court
. Jednak za taką cenę nie ma co się spodziewać cudów.

- radical.pl
- Orator
- Kontakt:
W klasie piłek za 20 PLN/pucha Babolaty dają radę. Tak jak tu kolega pisze jest jeszcze wersja w metalowej puszce. Tą też trzeba przetestować.
Dziś kort był mokry. Piłki się nawet poukładały i były OK. Niemniej nie zmieniam oceny. Po 2 x 1,5 godziny poszły do śmietnika, tu słabo.

Nie wyrzucaj
. Daj mnie. Ja z chęcią przygarnę piłki po trzygodzinnej grze (najlepiej w jak największych ilościach). Serio.

Piotr Szyba.
- WarriorsOfAden
- Weteran
Do kosza na serwis się przydadzą takie
.

NTRP 3.0
"Whatever doesn't kill you, simply makes you stranger"
"Szaleństwo i długie piesze spacery to okno z najrozleglejszym widokiem na ludzką naturę"
- radical.pl
- Orator
- Kontakt:
Szybko się zużywają to ich wada. Wtedy robią się tez zbyt skoczne to wynika z pierwszej wady brak filcu - większa szybkość. Poza tym, jak za piłki za 20 PLN jest ok. Najlepsze są przy pierwszej grze, nie wymagają rozbicia.
Czym różni się wersja piłek Babolat RG do gry na wszystkich kortach "All Court" od piłek zalecanych na mączkę "clay"? Inny rodzaj filcu?