Jakie piłki? Szybkie z dobrym skokiem, na ścianę
Jakie piłki? Szybkie z dobrym skokiem, na ścianę
Hej!
Raz na jakiś czas wpada w moje dłonie jakaś piłka, która na ścianie odbija się "żwawiej" od innych "kapci" i generalnie jest szybsza.
Sprzed lat pamiętam tylko markę Tretorn, która brylowała w takich piłkach (których zresztą nienawidziłem), ale teraz chętnie pograłbym właśnie twardymi, szybkimi piłkami. Najlepiej oczywiście żeby były trwałe.
Możecie polecić jakieś tego typu?
Raz na jakiś czas wpada w moje dłonie jakaś piłka, która na ścianie odbija się "żwawiej" od innych "kapci" i generalnie jest szybsza.
Sprzed lat pamiętam tylko markę Tretorn, która brylowała w takich piłkach (których zresztą nienawidziłem), ale teraz chętnie pograłbym właśnie twardymi, szybkimi piłkami. Najlepiej oczywiście żeby były trwałe.
Możecie polecić jakieś tego typu?
-
- Nowy
Re: Jakie piłki? Szybkie z dobrym skokiem, na ścianę
Tretorn Coach - piłka bezciśnieniowa, trwała i twarda. 

Baba Cup 2015- turniej moich marzeń....
Jeśli na nawierzchnię twardą to spróbuj Wilson Championship Extra Duty. Dobra cena, trwałość i odskok. Nie mają tak dużo filcu jak inne piłki. Ja ich używam od jakiegoś czasu i jestem zadowolony.
Biomimetic 500 Tour + Dunlop Black Widow
NTRP: 3 (przy bh lewa stopa w lewo podczas przygotowania)
NTRP: 3 (przy bh lewa stopa w lewo podczas przygotowania)
-
- Nowy
Piłki bezciśnieniowe dają możliwość gry przez długi czas bez utraty parametrów.
Jeśli grasz często mogą być piłki proponowane przez poprzednika, bo prędzej się zetrą niż zmiękną.
Jeśli grasz często mogą być piłki proponowane przez poprzednika, bo prędzej się zetrą niż zmiękną.

Chyba je sprzedają nawet w przykortowym sklepiku, dzięki.Anna.emilia pisze:Tretorn Coach - piłka bezciśnieniowa, trwała i twarda.

kolt pisze:Wilson Championship Extra Duty.

Właśnie się zorientowałem... że mam tych Wilsonów 2 komplety z przeznaczeniem na kort więc jutro poświęcę jeden egzemplarz na ścianę i sprawdzę.

-
- Nowy
Czekamy na opinię po grze nimi. 

Na razie wróciłem na korty korzystając wciąż z niezłej pogody, ale raz poodbijałem na ścianie tymi Wilsonami Extra Duty i jestem zadowolony, więc chyba pozostanę przy nich na dłużej dopóki wszystkich nie zdemoluję. 
Choć nie odbijają się bardzo agresywnie jak te o których myślałem w pierwszym poście, to jestem zadowolony, bo faktycznie filc nie ściera się zbyt szybko, nie mechacą się a do tego mają ładny skok i nie muszę wkładać takiej siły jak w przypadku zwykłych "kapcianych" piłek. Na korcie jakoś nimi nie potrafię grać, ale na ścianę super.

Choć nie odbijają się bardzo agresywnie jak te o których myślałem w pierwszym poście, to jestem zadowolony, bo faktycznie filc nie ściera się zbyt szybko, nie mechacą się a do tego mają ładny skok i nie muszę wkładać takiej siły jak w przypadku zwykłych "kapcianych" piłek. Na korcie jakoś nimi nie potrafię grać, ale na ścianę super.