Polyfibre Black Venom
Polyfibre Black Venom
Wstęp...
Polyfibre znany jest ze swoich komfortowych co-poliestrów takich jak Cobra czy Viper ale Black Venom moim zdaniem rozkłada oba na łopatki.
Warunki testowe:
- rama 95 cali^2 z przeplotem 16x17;
- rama 95 cali^2 z przeplotem 18x20;
- rama 98 cali^2 z przeplotem 18x20;
- rama 100 cali^2 z przeplotem 16x18;
- struna wciągana w całej rakiecie;
- testowane średnice: 1,20mm, 1,25mm, 1,30mm;
- nawierzchnie: cegła
- moja gra: allrounder, NTRP 2.5, gra płaska
Odczucia...
Cóż mogę powiedzieć... na chwilę obecną mój ulubiony co-poliester. Najbardziej komfortowy ze znaczną dynamiką i genialnym czuciem w swojej klasie. Kontrola oraz potencjał rotacyjny wprost wyśmienity. Utrata napięcia w mojej ocenie na poziomie standardowych co-poliestrów. Czucie najlepsze spośród wszystkich mono z jakimi miałem do czynienia.
Podsumowanie...
Jak już napisałem, mój absolutny ulubieniec wśród co-poliestrów oferujący kontrolę, moc, rotację ale przede wszystkim świetne czucie. Gorąco polecam.
Uwaga: Recenzja jest własnością Tenis.net.pl. Kopiowanie i wszelkie manipulacje bez zgody Administratora zabronione.
Polyfibre znany jest ze swoich komfortowych co-poliestrów takich jak Cobra czy Viper ale Black Venom moim zdaniem rozkłada oba na łopatki.
Warunki testowe:
- rama 95 cali^2 z przeplotem 16x17;
- rama 95 cali^2 z przeplotem 18x20;
- rama 98 cali^2 z przeplotem 18x20;
- rama 100 cali^2 z przeplotem 16x18;
- struna wciągana w całej rakiecie;
- testowane średnice: 1,20mm, 1,25mm, 1,30mm;
Odczucia...
Cóż mogę powiedzieć... na chwilę obecną mój ulubiony co-poliester. Najbardziej komfortowy ze znaczną dynamiką i genialnym czuciem w swojej klasie. Kontrola oraz potencjał rotacyjny wprost wyśmienity. Utrata napięcia w mojej ocenie na poziomie standardowych co-poliestrów. Czucie najlepsze spośród wszystkich mono z jakimi miałem do czynienia.
Podsumowanie...
Jak już napisałem, mój absolutny ulubieniec wśród co-poliestrów oferujący kontrolę, moc, rotację ale przede wszystkim świetne czucie. Gorąco polecam.
Uwaga: Recenzja jest własnością Tenis.net.pl. Kopiowanie i wszelkie manipulacje bez zgody Administratora zabronione.
Re: Polyfibre Black Venom
Na TW ma super recenzje! Po tym co napisałeś będzie to mój następny naciąg!
PS.: Ile kg wciągałeś?
PS.: Ile kg wciągałeś?
Rama 16/17? Coś Ty odwalił ED? Przelotki zaspawałeś? ... ![]:-> :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![]:-> :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Uśmiechaj się, to nieźle wkurza ludzi 
Lepiej na korcie mądrze stać niż po nim głupio biegać
Skuteczność tenisa zależy od tego jak szybko i jak mocno zrobisz przeciwnika w ch..ja

Lepiej na korcie mądrze stać niż po nim głupio biegać

Skuteczność tenisa zależy od tego jak szybko i jak mocno zrobisz przeciwnika w ch..ja

Piony na 24kp (1,30mm), 26kp (1,25mm oraz 1,30mm) oraz 26,5kp (1,20mm), zawsze 1kp mniej na crossach, 4 węzły.logigamer pisze:PS.: Ile kg wciągałeś?
(Mogłem coś pomieszać ale przedział 24-26,5kp, -1kp dla crossów i 4 węzły się zgadzają...)
Yonex Pro RD 70 Long 95 taki ma przeplot.Vivid pisze:Rama 16/17? Coś Ty odwalił ED? Przelotki zaspawałeś? ...

P.S.: Zapomniałem że wciągnąłem wersję 1,30mm w Prince O3 "El Mago"
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Trzeba będzie wypróbować. 
Którą średnicę uważasz za optymalną?

Którą średnicę uważasz za optymalną?

Super G V1 Pro
NTRP - 4.0
Sam fakt istnienia prawa o ochronie uczuć religijnych jest najlepszym dowodem tego, że religie by nie przetrwały w warunkach prawdziwej wolności myśli i słowa.
"Ojczyznę wolną racz nam wrócić Panie?!".
Zdecydowanie 1,25mm. 1,20mm trochę zbyt 'żywiołowa' dla mnie.ppeter pisze:Którą średnicę uważasz za optymalną?
Testowałem Polyfibre Vipera 1,20mm i też byłem w szoku - piłki wystrzeliwały z rakiety, jak z katapultyEl Diablo pisze:1,20mm trochę zbyt 'żywiołowa' dla mnie.

Z najnowszymi naciągami Polyfibre trzeba uważać - jeżeli komuś brakuje mocy w uderzeniach zdecydowanie polecam 1,20mm, ale na wszelki wypadek, na pierwszy raz, wciągnięte 1-2 kg więcej niż zazwyczaj (np. w porównaniu z Alu Powerem Luxilona, którego używam na co dzień).
Być może jeszcze w maju dorzucę swoje trzy grosze do recenzji Black Venom, ten naciąg również zamierzam wkrótce przetestować.
- OscaroGee
- Weteran
El Diablo napisałeś, że komfortowy, czy poleciłbyś go dla osób z problemami z ręką (łokieć, nadgarstek, bark)?
I jak byś go porównał do Isospeeda Professionala? Przede wszystkim chodzi mi o komfort.
I jak byś go porównał do Isospeeda Professionala? Przede wszystkim chodzi mi o komfort.
Jak się spotkamy w środę to porozmawiamy dokładnie o tym czy te struny mogą być alternatywą.
Zobaczę jak się zachowuje IP wciągnięty w twoich rakietach, jak grasz etc.
Słowem Dr ED zrobi Ci pełny przegląd
Jakby co to dystrybutorem Polyfibre na Polskę jest APK Sport.
Tam znajdziesz pełen zakres średnic strun tego Niemieckiego producenta.
Zobaczę jak się zachowuje IP wciągnięty w twoich rakietach, jak grasz etc.
Słowem Dr ED zrobi Ci pełny przegląd

Jakby co to dystrybutorem Polyfibre na Polskę jest APK Sport.
Tam znajdziesz pełen zakres średnic strun tego Niemieckiego producenta.
Uzupełnienie o wersję 1,15mm...
Warunki testowe:
- rama 97 cali^2 z przeplotem 18x20;
- testowana średnica: 1,15mm;
Odczucia...
Struna oferuje olbrzymią dynamikę, w przeplotach otwartych jeśli ktoś szybko nie domyka uderzeń może być wręcz przytłaczająca. Fenomenalny dostęp do rotacji, nie potrafiłem się w tym aspekcie dogadać ze struną przy serwisie... efektem czego były piłki które nurkowały zanim doleciały do siatki. Dzięki sporej mocy bardzo przyjemnie gra się tą struną w defensywie, przy siatce również bez zastrzeżeń, czucie dobre, a moc pozwala na zagranie głębokiego woleja.
Dokonując tego wpisu zakończyłem cykl testów Polyfibre Black Venom.
Warunki testowe:
- rama 97 cali^2 z przeplotem 18x20;
- testowana średnica: 1,15mm;
Odczucia...
Struna oferuje olbrzymią dynamikę, w przeplotach otwartych jeśli ktoś szybko nie domyka uderzeń może być wręcz przytłaczająca. Fenomenalny dostęp do rotacji, nie potrafiłem się w tym aspekcie dogadać ze struną przy serwisie... efektem czego były piłki które nurkowały zanim doleciały do siatki. Dzięki sporej mocy bardzo przyjemnie gra się tą struną w defensywie, przy siatce również bez zastrzeżeń, czucie dobre, a moc pozwala na zagranie głębokiego woleja.
Dokonując tego wpisu zakończyłem cykl testów Polyfibre Black Venom.
Nie mogę odebrać telefonu, NIGDY!
Albo jestem na urlopie, albo na zwolnieniu, albo w delegacji, albo na spotkaniu.
Nie czytam e-maili ani nie oddzwaniam.
Zupełnie jak horyzont. Jestem bardziej koncepcją niż bytem cielesnym.
Albo jestem na urlopie, albo na zwolnieniu, albo w delegacji, albo na spotkaniu.
Nie czytam e-maili ani nie oddzwaniam.
Zupełnie jak horyzont. Jestem bardziej koncepcją niż bytem cielesnym.
Dość mocno wciągasz BV. No chyba, że 'aż' tak dynamiczny jestEl Diablo pisze:Piony na 24kp (1,30mm), 26kp (1,25mm oraz 1,30mm) oraz 26,5kp (1,20mm), zawsze 1kp mniej na crossach, 4 węzły.logigamer pisze:PS.: Ile kg wciągałeś?
(Mogłem coś pomieszać ale przedział 24-26,5kp, -1kp dla crossów i 4 węzły się zgadzają...)

PS.: Pierwsze negatywne opinie się pojawiają...

- Mazzakollo
- Weteran
Łohoho, wciągasz 23/22 kG ? To tak trochę nisko jak na tak dynamiczny (przynajmniej wg opinii - sam nie grałem) naciąg. Ja odpowiednio dużo mocy miałem przy Vendettcie na 25 kG ... Nie zrobisz sobie czasem katapulty lekkiej
?

To świat nas zmusza do buntu. Chcę walczyć o swoje życie!
2x Wilson ProStaff 6.0 Hyper Carbon 95 @ Pro Hurricane.
2x Wilson ProStaff 6.0 Hyper Carbon 95 @ Pro Hurricane.
EXO3 Tour 16x18 # 23/22kg wersja 18g- za lekko, mała trampolinka jest ale to 100 cali łeb i te dziury w ramie.
BLX Blade 98 # 23/22kg wersja Rough 17g - idealnie! i moc i super kontrol i rotacja (ale płasko się jak najbardziej da - co głównie czynię)
Kupię szpulę Rough i szpulę Vipera.
BLX Blade 98 # 23/22kg wersja Rough 17g - idealnie! i moc i super kontrol i rotacja (ale płasko się jak najbardziej da - co głównie czynię)
Kupię szpulę Rough i szpulę Vipera.