Iga Świątek
Re: Iga Świątek
Ależ ona jest mocna mentalnie. Ten wygrany gem nr 7 od stanu 0:40. Niesamowite długie wymiany. Gdzieś nawet przy równowadze wkradł się podwójny błąd serwisowy, a ona nic sobie z tego nie robi i idzie jak po swoje.
Historia pisze się na naszych oczach 28 zwycięstw z rzędu. 5 turniejow wygranych z rzędu.
Dominacja.
Historia pisze się na naszych oczach 28 zwycięstw z rzędu. 5 turniejow wygranych z rzędu.
Dominacja.
Tiaaa, przy 4:0 trochę odpuściła i się zrobiło gorąco i dała radę. Brawo!
Iga przy 4:0 trochę się rozprężyła, a Ons zachowała siły na końcówkę. No i była walka przez 2-3 gemy, aż z emocji się popłakała, bo tak blisko celu a tu Ons się stawia i Iga musiała się na nowo skoncentrować. Jabeur raczej nie miała by siły wyciągnąć tego meczu, ale te 2 gemy dała wszystko co jeszcze miała.
Było potężne ćwiczenie dropszotów, a raczej dochodzenia do nich.
Makaroniarze to jednak katolibanskie dziadersi, różnica w nagrodach dla kobiet i mężczyzn za WTA1000 i ATP1000 jest kolosalna. Turnieje tej samej rangi, tyle samo setów, te same bilety, te same korty, w tym samym czasie, ...
Kobiety : 300 tys. Euro
Mężczyźni: 800 tys. Euro.
To już nie jest symboliczne 10 czy 100 Euro, żeby zaznaczyć że osobniki z penisami muszą dostać więcej,
Było potężne ćwiczenie dropszotów, a raczej dochodzenia do nich.
Makaroniarze to jednak katolibanskie dziadersi, różnica w nagrodach dla kobiet i mężczyzn za WTA1000 i ATP1000 jest kolosalna. Turnieje tej samej rangi, tyle samo setów, te same bilety, te same korty, w tym samym czasie, ...
Kobiety : 300 tys. Euro
Mężczyźni: 800 tys. Euro.
To już nie jest symboliczne 10 czy 100 Euro, żeby zaznaczyć że osobniki z penisami muszą dostać więcej,
Może włoski (i nie tylko) kanon zakłada, że faceci potrzebują więcej, bo i tak muszą wydawać na kobiety.
A dla kobiet mniej, bo z założenia tylko na drobiazgi.

@arttenis trzebaby sprawdzić ogólną oglądalność i wpływy z reklam z obu np finałów. Co z tego, że bilety są w tej samej cenie jak na facetów przyjdzie 2x więcej ludzi?
Tiaaa, a w Madrycie były równe stawki - pewnie tam panie mają wysoką oglądalność?
Ciekaw jestem opinii Vivida na ten temat.

Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza - Albert Einstein
Pewnie powie, że nie było Barty więc te wygrane się nie liczą 

Mnie osobiście uderzyło, że organizatorzy ustawili kobiecy finał na 13.00. Czyli założyli, że i tak zainteresowanie będzie ogólnie małe to zrobili go podczas pory obiadowej, gdzie wiadomo, że żaden normalny Włoch się nie pojawi i będą tylko zagraniczni kibice.
Mogli zrobić o 16.00 damski mecz a o 19.00 męski finał. W ten sposób na trybunach byłoby dwa razy więcej kibiców.
Mogli zrobić o 16.00 damski mecz a o 19.00 męski finał. W ten sposób na trybunach byłoby dwa razy więcej kibiców.
Iga po raz pierwszy obroniła tytuł mistrzowski zacnego turnieju, jak opisała z tego szczęścia poryczała się. Widać: pomimo pasma zwycięstw dalej jest "głodna" sukcesów. Dobrze to wróży przed RG chociaż wytworzone ciśnienie nie ułatwia sprawy, wdaje się, że jeżeli tylko dotrze do finału - wygra RG.
A czego byś się spodziewał? Jakiegoś cudu, znaczy cud-opinii?

Gra dobrze i wygrywa, to przecież nie będę jej krytykował

W tenisa zawodowo się gra na punkty i stylu się nie ocenia (wygrywa w dobry stylu, tak poza tym

Poza tym Kolega się cieszy bo dekoder zachowuje, póki co

Mistrzynią Wielkoszlemową nadal dla mnie też nie jest, tu się nic nie zmienia. To jest chyba największy ból tyłka niektórych tu bywających

Uśmiechaj się, to nieźle wkurza ludzi 
Lepiej na korcie mądrze stać niż po nim głupio biegać
Skuteczność tenisa zależy od tego jak szybko i jak mocno zrobisz przeciwnika w ch..ja

Skuteczność tenisa zależy od tego jak szybko i jak mocno zrobisz przeciwnika w ch..ja

Chodziło mi o wyczucie sytuacji.
Czy nie uważasz, że Twoje archiwalne wpisy budzą teraz u niektórych śmiech a u Ciebie zapewne zażenowanie?

Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza - Albert Einstein
Żeby nie dręczyć naszego przevividującego eksperta proponuję przypomnieć kilka definicji:
1. Od ilu szlemów możemy mówić o multiszlemach?
np. 4, 10 czy 23 ?
2. Kiedy wiemy czy szlem będzie zaliczony jako pełnosprytny?
np. właściwa temperatura, wilgotność powietrza, prędkość wiatru, pora roku zgodna z planowanym,
czy Muchova gra czy nie, czy ruscy grają czy nie, czy będzie medal od prezydenta,
czy piłki odpowiednie, czy sędziowie na liniach, brak zaćmienia słońca, jakaś nowa zarazua, itd.
Póki co Świątek jest faworytką RG u buków większą niż Alcaraz, Djokovic i Nadal razem wzięci.
Iga się pewnie tylko martwi czy jest szansa na pełnosprytnego szlema.
1. Od ilu szlemów możemy mówić o multiszlemach?
np. 4, 10 czy 23 ?
2. Kiedy wiemy czy szlem będzie zaliczony jako pełnosprytny?
np. właściwa temperatura, wilgotność powietrza, prędkość wiatru, pora roku zgodna z planowanym,
czy Muchova gra czy nie, czy ruscy grają czy nie, czy będzie medal od prezydenta,
czy piłki odpowiednie, czy sędziowie na liniach, brak zaćmienia słońca, jakaś nowa zarazua, itd.
Póki co Świątek jest faworytką RG u buków większą niż Alcaraz, Djokovic i Nadal razem wzięci.
Iga się pewnie tylko martwi czy jest szansa na pełnosprytnego szlema.
W żadnym wypadku

Nadal Świątek mi się nie podoba i nadal nieprzerwanie bawi mnie to zacietrzewienie niektórych pod moim adresem, oraz ta pocieszna bezsilność i brak argumentów wobec mojego uzasadnienia braku akceptacji pseudo "RG20"

Wyraziłem własne zdanie, postawiłem kropkę. Ale niektórych do dziś strasznie frustruje, że nie akceptuję tego co oni. Serio, nie mają większych problemów?

A wiesz co jest tu gwoździem do trumny? Wcale nie to, że nie doczekałem się kontrargumentacji

Tym gwoździem jest to, że to nie był wymarzony scenariusz moich "fanów" - czyli jest impreza, Iga wygrała, Vividowi to nie pasuje więc wkracza i "wymyśla".
O nie, tak nie było. Co łatwo sprawdzić, ja krytykowałem chęć organizacji tej imprezy od początku pojawienia się takich pogłosek. I przedstawiałem te same argumenty jako powód moich wątpliwości. Zatem nie coś przeciw Idze bo wygrała, a przeciw wypaczaniu, w mojej ocenie, jednej z najważniejszych imprez w roku.
Uśmiechaj się, to nieźle wkurza ludzi 

Okaże się po latach , że granie w południe to bonusy dla arabskiego świata .widget pisze: ↑16 maja 2022, 07:48Mnie osobiście uderzyło, że organizatorzy ustawili kobiecy finał na 13.00. Czyli założyli, że i tak zainteresowanie będzie ogólnie małe to zrobili go podczas pory obiadowej, gdzie wiadomo, że żaden normalny Włoch się nie pojawi i będą tylko zagraniczni kibice.
Te skróty to do ... . Kasatkina do połowy z nich dochodziła dzień wcześniej, choć ciągle stała za linią z półtora metra niczym Nadal. Piłka po skrócie odbijała się na wysokość co najmniej metra bez żadnej rotacji bocznej i nie gasła. Iga to lepiej potrafi co było widać w Paryżu nie tylko w meczu z Halep w 2020 roku. Ale bardzo dobrze , że tego już nie robi.
Mam wrażenie, że Wiktorowski zabronił jej grania skrótów, bo zbyt rozpraszają ofensywne nastawienie 

Powiedz to Alcarazowi. Może Igusia zamiast fascynować się pół łysym Nadalem przerzuci się na nowszy model.
"Don't hurry, don't worry, you're only here for a short visit, so be sure to smell the flowers along the way."
Walter Hagen
Walter Hagen
Nie no, ta fascynacja nie tak źle skutkuje, moim zdaniem niech nie zmienia idola przynajmniej do pierwszej porażki
![Tiaaa? (:]](./images/smilies/icon_zlosc.gif)
Chaos również jest częścią gry (Rafael Nadal)
Grasz dobrze, ale niewłaściwie (Piotr Woźniacki)
Grasz dobrze, ale niewłaściwie (Piotr Woźniacki)