Fiołków dawno nie oglądałem ale przynajmniej te starsze miały profile na kwadracie jak Wilson a nie jak Head na prostokącie. Pewny jesteś ED? Może i coś zmienili ...El Diablo pisze:Voelkle mają kształt zbliżony do Headów.
Völkl Organix
Regulamin forum
Ideą obecnego systemu organizacji działu jest zapewnienie użytkownikom przejrzystej nawigacji pośród licznymi tematami sprzętowymi obecnymi na forum.
Producentów sprzętu tenisowego, w tym rakiet, jest wbrew pozorom bardzo dużo jednakże zainteresowanie jak i dostępność ich produktów jest mocno ograniczone. Z tego względu zdecydowaliśmy się na utworzenie osobnych folderów dla najczęściej omawianych rakiet, modele producentów, którzy nie mają osobnego folderu jak również tematy dotyczące innych kwestii np. sztywności i jej wpływu na moc rakiety etc. należy umieszczać w folderze "Pozostałe". Nie zdecydowaliśmy się na bardziej rozbudowaną "klasyfikację" aby nie było wątpliwości gdzie co umieszczać.
Życzymy miłej gry,
Redakcja TenisNET
Ideą obecnego systemu organizacji działu jest zapewnienie użytkownikom przejrzystej nawigacji pośród licznymi tematami sprzętowymi obecnymi na forum.
Producentów sprzętu tenisowego, w tym rakiet, jest wbrew pozorom bardzo dużo jednakże zainteresowanie jak i dostępność ich produktów jest mocno ograniczone. Z tego względu zdecydowaliśmy się na utworzenie osobnych folderów dla najczęściej omawianych rakiet, modele producentów, którzy nie mają osobnego folderu jak również tematy dotyczące innych kwestii np. sztywności i jej wpływu na moc rakiety etc. należy umieszczać w folderze "Pozostałe". Nie zdecydowaliśmy się na bardziej rozbudowaną "klasyfikację" aby nie było wątpliwości gdzie co umieszczać.
Życzymy miłej gry,
Redakcja TenisNET
Re: Völkl Organix 2011
Uśmiechaj się, to nieźle wkurza ludzi 
Lepiej na korcie mądrze stać niż po nim głupio biegać
Skuteczność tenisa zależy od tego jak szybko i jak mocno zrobisz przeciwnika w ch..ja

Skuteczność tenisa zależy od tego jak szybko i jak mocno zrobisz przeciwnika w ch..ja

Spójrz na foty na TW.
Nie mogę odebrać telefonu, NIGDY!
Albo jestem na urlopie, albo na zwolnieniu, albo w delegacji, albo na spotkaniu.
Nie czytam e-maili ani nie oddzwaniam.
Zupełnie jak horyzont. Jestem bardziej koncepcją niż bytem cielesnym.
Albo jestem na urlopie, albo na zwolnieniu, albo w delegacji, albo na spotkaniu.
Ok, kształt i wielkość rączki mam wyjaśniony. A może na temat rakiety, na podstawie parametrów, ktoś mógłby coś powiedzieć. Nie chcę się pakować w typowego przebijaka a wskazana na TW moc tej rakiety trochę daje do myślenia. Z drugiej strony Völkl na swojej stronie daje mu więcej kontroli niż np. PB V1 MP?
http://www.tennis-warehouse.com/Völkl_O ... VORG6.html
I ostatnie pytanie do kortowych bywalców - czy ten kolor nie czyni tej rakiety bardziej kobiecej
http://www.tennis-warehouse.com/Völkl_O ... VORG6.html
I ostatnie pytanie do kortowych bywalców - czy ten kolor nie czyni tej rakiety bardziej kobiecej

Yonex RDS 003
Babolat Aeropro Team GT
Babolat Aeropro Team GT
Z TT: Pojawi się niedługo X8 315. SW i RA nieznane jeszcze.
Główka: 645 cm2 | 100 in2
Rama: 23 mm
Length: 68.5 cm | 27 in
Waga: 315 g | 11.1 oz
Balans: 31.5 cm | 1.1 inches HL
16 x 18 PCP
SPOILER:
I co z tego? Fakt, ale w tym wątku to chyba ma małe znaczenie....logigamer pisze:Z TT: Pojawi się niedługo X8 315. SW i RA nieznane jeszcze.
Główka: 645 cm2 | 100 in2
Rama: 23 mm
Length: 68.5 cm | 27 in
Waga: 315 g | 11.1 oz
Balans: 31.5 cm | 1.1 inches HL
16 x 18 PCPSPOILER:
NTRP 4
Prince Phantom Pro 100
"Mogę zaakceptować moją porażkę, każdy jej kiedyś doznaje. Ale nie zaakceptuję, że nie próbowałem" - Michael Jordan
"Jeśli ktoś mówi, że jestem lepszy, niż Roger, to myślę, że ta osoba nie wie nic o tenisie" - Rafa
Prince Phantom Pro 100
"Mogę zaakceptować moją porażkę, każdy jej kiedyś doznaje. Ale nie zaakceptuję, że nie próbowałem" - Michael Jordan
"Jeśli ktoś mówi, że jestem lepszy, niż Roger, to myślę, że ta osoba nie wie nic o tenisie" - Rafa
Dlaczego? Temat dotyczy Organixów jakie wypłyną w tym roku więc co jest nie tak?karjar pisze:I co z tego? Fakt, ale w tym wątku to chyba ma małe znaczenie....

Bo malowanie za słabe (słone)!El Diablo pisze:Dlaczego? Temat dotyczy Organixów jakie wypłyną w tym roku więc co jest nie tak?karjar pisze:I co z tego? Fakt, ale w tym wątku to chyba ma małe znaczenie....

Sorki Panowie, to wątek urlopowy zaciemnił jasność rzeczywistości. Oj tam.
NTRP 4
Prince Phantom Pro 100
Prince Phantom Pro 100
Miałem okazję potestować Organix 10 - 295 g, przez jakieś 3 godziny. Rakieta zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie.
Bardzo szybko ją "ogarnąłem". Nie miałem żadnych problemów z jakimkolwiek uderzeniem.
Krótko mówiąc, bardzo pozytywnie ją oceniam. Ponieważ jestem na etapie poszukiwań rakiety, to będzie dobry wybór.
Co do rozmiaru rękojeści to faktycznie rozmiar 4 w tej rakiecie nie sprawiał mi żadnych kłopotów, mimo że do tej pory grałem rozmiarem 2 (Babolat, Head, Dunlop) skorygowanym przez owijkę zewnętrzną do rozmiaru 2,5. Kolor rakiety może faktycznie jest jaskrawy, ale kolor przecież nie gra.
Ponieważ rakieta jest mało grana, w idealnym stanie oraz w przystępnej cenie, więc się zdecydowałem na zakup.
Bardzo szybko ją "ogarnąłem". Nie miałem żadnych problemów z jakimkolwiek uderzeniem.
Krótko mówiąc, bardzo pozytywnie ją oceniam. Ponieważ jestem na etapie poszukiwań rakiety, to będzie dobry wybór.
Co do rozmiaru rękojeści to faktycznie rozmiar 4 w tej rakiecie nie sprawiał mi żadnych kłopotów, mimo że do tej pory grałem rozmiarem 2 (Babolat, Head, Dunlop) skorygowanym przez owijkę zewnętrzną do rozmiaru 2,5. Kolor rakiety może faktycznie jest jaskrawy, ale kolor przecież nie gra.
Ponieważ rakieta jest mało grana, w idealnym stanie oraz w przystępnej cenie, więc się zdecydowałem na zakup.
NTRP 3.5
Na forum TW pojawiły się pierwsze obrazki Organix 9, wygląda zachęcająco
http://tt.tennis-warehouse.com/showthre ... =organix+9

http://tt.tennis-warehouse.com/showthre ... =organix+9

Super G V1 Pro
NTRP - 4.0
Sam fakt istnienia prawa o ochronie uczuć religijnych jest najlepszym dowodem tego, że religie by nie przetrwały w warunkach prawdziwej wolności myśli i słowa.
"Ojczyznę wolną racz nam wrócić Panie?!".
Ale efekt jakby to była 110-tka
.

Völkl Organix 2011
Faktycznie nie wygląda jak '98
i widełki grube... ale wizualizacje z katalogu często wyglądają jak kupa, z resztą Organix'ów było podobnie.

Wiadomo. Wizualizacja będzie pokrywała się kolorystyczno-graficznie ale nie będzie oddawać dokładnie kształtu ramy.
Re: Völkl Organix 2011-2012
Pojawił się katalog na 2012:
http://www.pivotalsports.com/images/vol ... re2012.pdf
i jest lepsze zdjęcie Organixa 9, malowanie jak na moje zamówienie
.

http://www.pivotalsports.com/images/vol ... re2012.pdf
i jest lepsze zdjęcie Organixa 9, malowanie jak na moje zamówienie

Super G V1 Pro
NTRP - 4.0
Sam fakt istnienia prawa o ochronie uczuć religijnych jest najlepszym dowodem tego, że religie by nie przetrwały w warunkach prawdziwej wolności myśli i słowa.
No tak, też takie lubię, pełna prostota z małym smaczkiem
.

Uśmiechaj się, to nieźle wkurza ludzi 

Parametry (jeszcze nieoficjalnie) Völkl Organix 9 z pomiarów Tennis Warehouse...
Łeb: 98 cali²
Długość: 27 cali
Waga (z naciągiem): 323,18g
Balans (z naciągiem): 5 HL
Swingweight (z naciągiem): 313
Sztywność (z naciągiem): 69
Rama: 19mm / 20mm / 20mm
Przeplot: 16 x 19
Łeb: 98 cali²
Długość: 27 cali
Waga (z naciągiem): 323,18g
Balans (z naciągiem): 5 HL
Swingweight (z naciągiem): 313
Sztywność (z naciągiem): 69
Rama: 19mm / 20mm / 20mm
Przeplot: 16 x 19
Wygląda na to, że sztywność packi sporo wzrosła w porównaniu do wcześniejszych "9-tek"...

Spadła grubość ramy, więc jakoś musieli to nadrobić, pytanie jak te 3 punkty więcej będą odczuwalne, podobno nowy system tłumienia działa dosyć dobrze.

Super G V1 Pro
NTRP - 4.0
Jest tylko 1 malutkie "ale"... a mianowicie w założeniu (katalog, pytanie czy na ramie też tak jest) Organix 9-tka ma stałą ramę 21mm więc ciężko mówić, że wyższa sztywność jest związana z węższą ramą bo takowa wyszła w fabryce.
Tutaj wychodzą różnice między zamiarami, a faktycznie wyprodukowanym towarem.
Tutaj wychodzą różnice między zamiarami, a faktycznie wyprodukowanym towarem.
Dlatego jak pierwszy raz przeczytałem tę informację na TT, to tak nie do końca w te parametry chciałem uwierzyć.

Super G V1 Pro
NTRP - 4.0