Völkl Powerbridge...
Regulamin forum
Ideą obecnego systemu organizacji działu jest zapewnienie użytkownikom przejrzystej nawigacji pośród licznymi tematami sprzętowymi obecnymi na forum.
Producentów sprzętu tenisowego, w tym rakiet, jest wbrew pozorom bardzo dużo jednakże zainteresowanie jak i dostępność ich produktów jest mocno ograniczone. Z tego względu zdecydowaliśmy się na utworzenie osobnych folderów dla najczęściej omawianych rakiet, modele producentów, którzy nie mają osobnego folderu jak również tematy dotyczące innych kwestii np. sztywności i jej wpływu na moc rakiety etc. należy umieszczać w folderze "Pozostałe". Nie zdecydowaliśmy się na bardziej rozbudowaną "klasyfikację" aby nie było wątpliwości gdzie co umieszczać.
Życzymy miłej gry,
Redakcja TenisNET
Ideą obecnego systemu organizacji działu jest zapewnienie użytkownikom przejrzystej nawigacji pośród licznymi tematami sprzętowymi obecnymi na forum.
Producentów sprzętu tenisowego, w tym rakiet, jest wbrew pozorom bardzo dużo jednakże zainteresowanie jak i dostępność ich produktów jest mocno ograniczone. Z tego względu zdecydowaliśmy się na utworzenie osobnych folderów dla najczęściej omawianych rakiet, modele producentów, którzy nie mają osobnego folderu jak również tematy dotyczące innych kwestii np. sztywności i jej wpływu na moc rakiety etc. należy umieszczać w folderze "Pozostałe". Nie zdecydowaliśmy się na bardziej rozbudowaną "klasyfikację" aby nie było wątpliwości gdzie co umieszczać.
Życzymy miłej gry,
Redakcja TenisNET
Völkl Powerbridge...
No no no... Völkl ma nowe ramy w tym reinkarnację rakiety o której dyskutowali Ppeter i Yogi...
http://www.Völkl-tennis.com/cms/front_ ... hp?idcat=3
Także Ppeter nie łam się że BB11-tka ma 20mm ramę... masz teraz możliwość kupna nowej wersji DNX 10-tki z 19mm ramą czyli Powerbridge 10-tkę:
http://www.Völkl-tennis.com/cms/front_ ... =876&m=&s=
Oczywiście w Twojej ukochanej wersji 295g.
Osobiście jestem trochę sceptyczny gdyż z reguły dąży się do elastycznego/miękkiego mostka (daje to wspaniałe czucie) i sztywnej górnej części ramy (aby wyższa część łoża strun nie była "martwa")...
http://www.Völkl-tennis.com/cms/front_ ... hp?idcat=3
Także Ppeter nie łam się że BB11-tka ma 20mm ramę... masz teraz możliwość kupna nowej wersji DNX 10-tki z 19mm ramą czyli Powerbridge 10-tkę:
http://www.Völkl-tennis.com/cms/front_ ... =876&m=&s=
Oczywiście w Twojej ukochanej wersji 295g.
Osobiście jestem trochę sceptyczny gdyż z reguły dąży się do elastycznego/miękkiego mostka (daje to wspaniałe czucie) i sztywnej górnej części ramy (aby wyższa część łoża strun nie była "martwa")...
Nie mogę odebrać telefonu, NIGDY!
Albo jestem na urlopie, albo na zwolnieniu, albo w delegacji, albo na spotkaniu.
Nie czytam e-maili ani nie oddzwaniam.
Zupełnie jak horyzont. Jestem bardziej koncepcją niż bytem cielesnym.
Albo jestem na urlopie, albo na zwolnieniu, albo w delegacji, albo na spotkaniu.
- YOGItheBEAR
- Senior
- Kontakt:
Re: Völkl Powerbridge...
Powiem szczerze, że mam mieszane uczucia. DNX10 bardzo mi się spodobała i naprawdę nie wiem, co można poprawić w tej rakiecie. Z drugiej strony prawa marketingu są nieubłagane - coś trzeba było zrobić i Völkl wymyślił sobie, że teraz "moc będzie z mostkiem". Jak będę miał okazję - spróbuję przetestować to cudo, ale... jestem sceptyczny, co do potencjalnych niesamowitych, nowych doznań...
Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie chcesz - znajdziesz powód. (Autor nieznany)
Nie mów "inni tak robią", ale pomyśl, czy przystoi aby tak robili. (Demostenes) Firmware version 3.8; Powered by
; NIEDŹWIEDŹ™ inside®
Nie mów "inni tak robią", ale pomyśl, czy przystoi aby tak robili. (Demostenes) Firmware version 3.8; Powered by

Tutaj nie chodzi o spektakularne doznania a zachowanie tego co najlepsze czyli 19mm ramy, czucia itd. ale jakoś nowa seria musi się wyróżniać...
- YOGItheBEAR
- Senior
- Kontakt:
Pozostaje nadzieja, że przy okazji czegoś nie popsuli...
Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie chcesz - znajdziesz powód. (Autor nieznany)
; NIEDŹWIEDŹ™ inside®

No mam taką nadzieję bo DNX 10 MP ciężko już znaleźć... a to model, który wpasowuje się w moje upodobania tj. miękka wąska rama z przeplotem 18x20...
P.S.: Czy mi się wydaje czy żółty stał się modny? Jak wyszedł RDS 001 to się z niego nabijano, a teraz w żółtym jest Völkl C10 i PB10, Babolat PS Ltd., Dunlop 500-tki, Fischer M Comp 95, Head MicroGel Extreme...
P.S.: Czy mi się wydaje czy żółty stał się modny? Jak wyszedł RDS 001 to się z niego nabijano, a teraz w żółtym jest Völkl C10 i PB10, Babolat PS Ltd., Dunlop 500-tki, Fischer M Comp 95, Head MicroGel Extreme...
- YOGItheBEAR
- Senior
- Kontakt:
Bardzo dobre info na głównej Diablo!
; NIEDŹWIEDŹ™ inside®

Mam sentyment do tej marki, kiedyś nimi grałem (bardzo dawno). Na pewno będę je rozważał przy zmianie sprzętu (8 lub 10).
Uśmiechaj się, to nieźle wkurza ludzi 
Lepiej na korcie mądrze stać niż po nim głupio biegać
Skuteczność tenisa zależy od tego jak szybko i jak mocno zrobisz przeciwnika w ch..ja

Lepiej na korcie mądrze stać niż po nim głupio biegać

Skuteczność tenisa zależy od tego jak szybko i jak mocno zrobisz przeciwnika w ch..ja

Bardzo ciekawa informacja, jeżeli ten kijek będzie czymś pośrednim pomiędzy DNX10 295, a BB 11 295, to pozostanie tylko pytanie, kiedy się pojawi i czy będzie w USA, bo przy obecnym kursie to chyba nawet z cłem i podatkiem wyjdzie taniej niż polskie ceny.
Ten Powerbridge to rozwinięcie tego co było wcześniej w serii V i DNX9.
DNX9 byłby przy tym usztywnionym V-mostku super, gdyby rama była 20, czyli miększa górą, tak więc Powerbridge 10, może być całkiem, całkiem.
Ten Powerbridge to rozwinięcie tego co było wcześniej w serii V i DNX9.
DNX9 byłby przy tym usztywnionym V-mostku super, gdyby rama była 20, czyli miększa górą, tak więc Powerbridge 10, może być całkiem, całkiem.

Super G V1 Pro
NTRP - 4.0
Sam fakt istnienia prawa o ochronie uczuć religijnych jest najlepszym dowodem tego, że religie by nie przetrwały w warunkach prawdziwej wolności myśli i słowa.
"Ojczyznę wolną racz nam wrócić Panie?!".