Parametry:
Łeb: ≈641cm² (≈99,5 cala²)
Długość: 685mm (27 cali)
Rama: 20-23mm
Waga bez naciągu: 310g
Balans bez naciągu: 325mm
Przeplot: 16x19
A wyszło takEl Diablo pisze:Parametry:
Łeb: ≈641cm² (≈99,5 cala²)
Długość: 685mm (27 cali)
Rama: 20-23mm
Waga bez naciągu: 310g
Balans bez naciągu: 325mm
TW pisze:Parametry:
Łeb: ≈645,16cm² (≈100 cali²)
Długość: 685,8mm (27 cali)
Rama: 23-20-23mm
Waga z naciągiem: 314,7g
Balans z naciągiem: 33,66cm
SW: 317
Sztywność: 68RA
Waga by Ci przeszkadzała? Przecież Wyczes napisał, że z naciągiem to 315g więc tak jakby rama bez naciągu ważyła ok. 300g... z tego co mówiłeś, to Twoje Radki są sporo cięższeVivid pisze:Fajna rama, zawsze mi się dobrze grało Volklami. Tu tylko trochę by mi pewnie waga przeszkadzała.
ED -> zaciekawił mnie temat, dokonałem pomiarów swojej V1-ki i wygląda na to, że mój egzemplarz pochodzi z początkowej fazy produkcji (na ramie jest oczywiście nadruk 305g/32.5cm bez naciągu):El Diablo pisze:Podobno na ramie jest, że waży 305g bez naciągu.
Swoją drogą kocham te odchyły w parametrach... TW zmieniło jednak na:
Waga z naciągiem: 320,35g
Balans: 34,04cm / 1 HL
Szkoda.
Wiem, co czujeszgolp pisze:balans w postaci 32.5cm przy wadze 330g
Rozważałem jej zakup ale nie miałem gwarancji, że dostanę z "lżejszej partii".golp pisze:ED -> zaciekawił mnie temat, dokonałem pomiarów swojej V1-ki i wygląda na to, że mój egzemplarz pochodzi z początkowej fazy produkcji (na ramie jest oczywiście nadruk 305g/32.5cm bez naciągu):
Waga: 314g z naciągiem
Balans: 33.7cm z naciągiem
Dla mnie gicior. Szczególnie że pierwsze V1 Pro miały mniejszą bezwładność.golp pisze:Po wymianie syntetycznej bazówki na skórkę Völkl'a + owijka wierzchnia wychodzi całkiem przyjemny balans w postaci 32.5cm przy wadze 330g. Nie jest to moja główna rakieta ale gra deblowa tą packą to czysta przyjemność.
Wydaje mi się że pierwsza partia była "lżejsza" stąd niższa masa statyczna, balans nieco bardziej na rączkę i mniejszy swingweight.dariuszek75 pisze: Toście mnie zaciekawili. Mówisz ED, że miały mniejszą bezwładność.
Ze Sportofino co dziwne, "wywiało" cały tenisowy asortyment Völkla.dariuszek75 pisze:Rozumiem, że trzeba mieć szczęście albo prosić Protenis lub Sportofino o info...
El Diablo pisze:
Dla mnie gicior. Szczególnie że pierwsze V1 Pro miały mniejszą bezwładność.
To fakt, mój "lżejszy" egzemplarz z pierwszego rzutu ma swingweight w granicach 315, natomiast przeszły przez moje łapki jeszcze dwie inne V1-ki i obie miały swingweight w granicach 325-330 przy wadze wyjściowej dokładnie 305g. Wychodzi na to, że te brakujące 5g zostało wepchnięte przez Völkl'a w kolejnych partiach produkcji tego modelu w głowę, co przyczyniło się do znacznego zwiększenia współczynnika bezwładności. Szkoda, bo moim skromnym zdaniem z ramy z olbrzymim potencjałem Völkl niechcący zrobił maczugę pokroju Youtek IG Radicala Pro.El Diablo pisze:
Wydaje mi się że pierwsza partia była "lżejsza" stąd niższa masa statyczna, balans nieco bardziej na rączkę i mniejszy swingweight.
Cóż mogę napisać... zgadzam się z każdym przecinkiem.golp pisze:To fakt, mój "lżejszy" egzemplarz z pierwszego rzutu ma swingweight w granicach 315, natomiast przeszły przez moje łapki jeszcze dwie inne V1-ki i obie miały swingweight w granicach 325-330 przy wadze wyjściowej dokładnie 305g. Wychodzi na to, że te brakujące 5g zostało wepchnięte przez Völkl'a w kolejnych partiach produkcji tego modelu w głowę, co przyczyniło się do znacznego zwiększenia współczynnika bezwładności. Szkoda, bo moim skromnym zdaniem z ramy z olbrzymim potencjałem Völkl niechcący zrobił maczugę pokroju Youtek IG Radicala Pro.