RoTTeN vs Driver
Re: RoTTeN vs Driver
A potem dzieciaki z gminy płaczą, że Orlik ciągle zajęty i nie mogą w piłę pograć. 

Oj, nie, nie. Poważni Panowie grają na profesjonalnym ziemnym korcie.
Tak, na te dwa sparingi pojechaliśmy specjalnie do Większego Miasta.
„Gdy cię mają wieszać, poproś o wodę.
Nie wiadomo, co się zdarzy, zanim przyniosą.” -
Vesemir
Vesemir
A to na Orliku już nie pasi? Burżuje i kułaki!
Przyjedźcie kiedyś do Dużego Miasta.
Przyjedźcie kiedyś do Dużego Miasta.

Jak dla mnie, to możemy się umówić pośrodku: w Średnim Miasteczku.TomPL pisze: Przyjedźcie kiedyś do Dużego Miasta.

Chaos również jest częścią gry (Rafael Nadal)
Grasz dobrze, ale niewłaściwie (Piotr Woźniacki)
Znaczy się w Ostrej Rudzie?hohvar pisze:Jak dla mnie, to możemy się umówić pośrodku: w Średnim Miasteczku.TomPL pisze: Przyjedźcie kiedyś do Dużego Miasta.

Vesemir
Vesemir
Ja herr Rottenmueller von den Neumark.RoTTeN pisze:Znaczy się w Ostrej Rudzie?hohvar pisze:Jak dla mnie, to możemy się umówić pośrodku: w Średnim Miasteczku.TomPL pisze: Przyjedźcie kiedyś do Dużego Miasta.

Chaos również jest częścią gry (Rafael Nadal)
Gadacie jak na Krzyżaków przystało. 

Zaczęliśmy sezon. Driver bardzo dobrze trzymał piłkę w korcie i świetnie mnie rozprowadzał fundując mi wahadła. Nie potrafiłem znaleźć na to recepty. Byłem za wolny i zbyt mało regularny zwłaszcza na forhendzie. Mam nadzieję, że to się wkrótce zmieni. W tym roku zamierzam grać częściej niż w poprzednim.
RoTTeN vs Driver(sparing)
1:2 (4:6 4:6 6:1)
2020 || sparingi: 0:1// stawka: 0:0 (tartan 0:1//0:0)
H2H || sparingi: 113:33 // stawka: 13:6 (hala 10:6//0:1 || tartan 75:19//4:1 || trawa 8:1//1:1 || mączka 20:7//8:3)
1:2 (4:6 4:6 6:1)
2020 || sparingi: 0:1// stawka: 0:0 (tartan 0:1//0:0)
H2H || sparingi: 113:33 // stawka: 13:6 (hala 10:6//0:1 || tartan 75:19//4:1 || trawa 8:1//1:1 || mączka 20:7//8:3)
Vesemir
Vesemir
To się na pewno zmieni. Zazwyczaj, o ile dobrze pamiętam, pierwsze mecze w sezonie - byłem odrobinę lepszy. Później forma u Ciebie rosła i mój tenis był odrobinę gorszy.
Wspomnę jeszcze o kondycji. Mecz skończyliśmy o koło 15:30, a mój normalny "oddech" wrócił około 19-tej.
Wspomnę jeszcze o kondycji. Mecz skończyliśmy o koło 15:30, a mój normalny "oddech" wrócił około 19-tej.
Driver zagrał z bólem barku uaktywniającym się przy każdym bekhendzie, a ja... no cóż... nie tylko, że tenisowe porzekadło mówi "graj na bekhend", to jeszcze mój forhend w tej chwili jest w takim stanie, że regularniejszy jest po prostej niż po krosie.
Rewanż wygrany lecz nadal nie wiadomo który z nas w tym roku okaże się lepszy. Driver niech szybko wraca do zdrowia.
3:0 (6:2 6:3 6:3)
2020 || sparingi: 1:1// stawka: 0:0 (tartan 0:1//0:0 || mączka 1:0//0:0)
H2H || sparingi: 114:33 // stawka: 13:6 (hala 10:6//0:1 || tartan 75:19//4:1 || trawa 8:1//1:1 || mączka 21:7//8:3)

Rewanż wygrany lecz nadal nie wiadomo który z nas w tym roku okaże się lepszy. Driver niech szybko wraca do zdrowia.
3:0 (6:2 6:3 6:3)
2020 || sparingi: 1:1// stawka: 0:0 (tartan 0:1//0:0 || mączka 1:0//0:0)
H2H || sparingi: 114:33 // stawka: 13:6 (hala 10:6//0:1 || tartan 75:19//4:1 || trawa 8:1//1:1 || mączka 21:7//8:3)
Vesemir
Vesemir
Od początku chciałem zagrać ofensywnie. I w sumie w przekroju całego meczu trzeba powiedzieć, że bardzo często nie wstrzymywałem ręki. Każdą piłkę, do której miałem czas się dobrze ustawić, atakowałem. Driver mimo bólu pleców i barku zagrał fantastycznie, zwłaszcza na bekhendzie. Tyle razy pięknie mu zaserwowałem "prawie kicka" na stronę przewagi oczekując, że przyniesie mi to natychmiastową korzyść, a on jakby nigdy nic returnował z poziomu barków, a nawet głowy tak, że to ja byłem w opałach. To samo podczas wymian z głębi kortu. Gdy człowiek strzela na bekhend rywala z prędkością i rotacją, której wstydzić się nie powinien i gdy ta piłka ląduje w korcie z 20 cm przed linią końcową i z pół metra od linii bocznej, to przecież należy przyjąć, że wróci jakiś niedolot. Otóż nic bardziej mylnego. Wracały piękne, silne, głębokie krosy, z których bardzo musiałem się starać by nie odbić wystawki. Podsumowując: Driver miał dziś bekhend... mocno frustrujący.
Mecz, oprócz końcówki pierwszego seta, bardzo wyrównany. Trzeci set się nie liczy, bo graliśmy go na wariata, żeby zdążyć przed końcem czasu.
2:0 (6:3 6:4 6:1)
2020 || sparingi: 2:1// stawka: 0:0 (tartan 1:1//0:0 || mączka 1:0//0:0)
H2H || sparingi: 115:33 // stawka: 13:6 (hala 10:6//0:1 || tartan 76:19//4:1 || trawa 8:1//1:1 || mączka 21:7//8:3)

Mecz, oprócz końcówki pierwszego seta, bardzo wyrównany. Trzeci set się nie liczy, bo graliśmy go na wariata, żeby zdążyć przed końcem czasu.
2:0 (6:3 6:4 6:1)
2020 || sparingi: 2:1// stawka: 0:0 (tartan 1:1//0:0 || mączka 1:0//0:0)
H2H || sparingi: 115:33 // stawka: 13:6 (hala 10:6//0:1 || tartan 76:19//4:1 || trawa 8:1//1:1 || mączka 21:7//8:3)
Vesemir
Vesemir